50 jaar geëist voor moord op Nederlandse

Tegen de man die ervan wordt verdacht dat hij in 1998 Hester van Nierop in Mexico heeft vermoord, is vijftig jaar celstraf geëist. Het is de maximumstraf voor het delict toen de moord werd gepleegd. De destijds 27-jarige Van Nierop werd tegen haar hoofd geslagen, misbruikt en gewurgd in een hotel in de Mexicaanse grensstad Ciudad Juárez.

 

De man werd ruim 15 jaar na de moord via Facebook gevonden. De verdachte was een vriend van de eigenaar van het hotel waar de moord plaatsvond. De profielfoto op de Facebookpagina leek op deze verdachte; hij had onder meer hetzelfde halve oor, een tatoeage van een blote vrouw en dezelfde gelaatstrekken.

De man was voor de moord door het personeel met Van Nierop aan de balie gezien. De Nederlandse zou versuft zijn geweest. Het personeel wilde echter niet meewerken uit angst voor represailles van hun baas, de vrienden was met de verdachte.

De man van de Facebookpagina zat in de gevangenis in Amerika voor een drugsvergrijp. Hij werd eind januari aan Mexico overgeleverd. Het proces is op 11 maart begonnen. De uitspraak wordt binnen zes maanden verwacht.