50 kilo wit in oldtimer

In een oldtimer in een container in de Rotterdamse haven is een partij van 50 kilo cocaïne gevonden. Drie mannen zijn in verband met de vondst aangehouden. De vondst werd gedaan door het Hit And Run Cargoteam (HARC), een samenwerkingsverband van Zeehavenpolitie, Douane, FIOD en Openbaar Ministerie.

De oldtimer kwam uit Uruguay in een container naar Rotterdam. Daarvandaan werd de container vervoerd naar een expeditiebedrijf in Amsterdam. Dinsdag werd de auto afgehaald door de man die de auto wilde invoeren, een 69-jarige Amsterdammer. De man werd vergezeld van twee mannen uit Uruguay van 48 en 34 jaar.

Achterbank

De cocaïne zat in een speciale ruimte achter de achterbank van de auto. De mannen werden aangehouden in een loods in Amsterdam toen ze bezig waren die ruimte te ontmantelen. De drugs, met een waarde van bijna 2 miljoen euro, zijn inmiddels vernietigd. De auto is in beslag genomen en zal via Domeinen Roerende Zaken worden verkocht. In de loods waren nog twee andere oldtimers. Daarop is vooruitlopend op de ontnemingsvordering beslag gelegd.

De drie verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. Het onderzoek loopt nog voort.