50 miljoen euro aan coke onderschept in VK

In de Engelse plaats Portsmouth is 300 kilo aan cocaïne in een bananenboot gevonden. De drugs, die uit Colombia is ingevoerd, zou een straatwaarde van 50 miljoen euro hebben. De drugs werd onderschept na een gezamenlijke actie van Britse en Ierse politieteams en de douane. Waarschijnlijk is de drugs ingevoerd door een Ierse criminele organisatie.

Er zijn geen arrestaties verricht. De lading bananen zou verder worden vervoerd naar Ierland, waar ze op kerstmarkten verkocht zouden worden. Ierse media melden dat de drugs was bestemd voor een Ierse organisatie met sterke banden in het Verenigd Koninkrijk. De onderschepping zou een grote klap zijn voor fracties binnen de organisatie. Ook zouden Spaanse criminelen een belang in de lading hebben.

In september werd al een ton cocaïne onderschept bij de westkust van Ierland. Eerder zouden al vergelijkbare ladingen zijn onderschept. De ladingen zouden allemaal voor Ierse criminele organisaties bestemd zijn. Volgens de autoriteiten worden Ierse criminelen actiever op de drugsmarkt dan voorheen.