500 euro geen handig betaalmiddel

Nadat de afgelopen week in Sint Willebrord ter waarde van 200.000 aan valse euro’s was aangetroffen probeerde volgens de politie zaterdag een 21-jarige man uit St. Willebrord in de Aldi aan het Transvaalplein in Tilburg te betalen met een vals biljet van vijfhonderd euro.

Medewerkers van de Aldi merkten pas dat het biljet vals was nadat de man vertrokken was. Hij liep tegen de amp toen hij in een volgende vestiging van Aldi in Tilburg opnieuw met een valse 500 wilde betalen. Aldi-medewerkers hadden met een WhatsApp collega’s in andere supermarkten gewaarschuwd. Aan het Wilhelminapark is de man door een filiaalhouder aangehouden. Hij bleek nog twee valse biljetten van vijfhonderd euro op zak te hebben.

Een betrouwbare bron meldde deze week aan Crimesite dat de biljetten die eerder in Sint Willebrord in beslag werden genomen ook 500 euro biljetten betroffen. Mogelijk komen de biljetten uit Bulgarije. Daar is vorige week ter waarde van 13 miljoen euro aan valse 500 biljetten door de politie onderschept.

Vanaf eind 2018 wordt de 500 euro uit de roulatie genomen.