500 kilo hasj gepakt in Friesland

De politie heeft donderdag in een bedrijfspand in Drachten een partij van ongeveer 500 kilo hasj in beslag genomen. In het pand werden vier mannen uit Utrecht, Aalsmeer, Amsterdam en Leeuwarden aangehouden, in de leeftijd van 26 tot 48 jaar. De politie ging het pand binnen in verband met een al langer lopend onderzoek.

Met behulp van een drugshond en een gespecialiseerde zoekploeg werd de partij in een trailer in de loods gevonden. De politie gebruikte flexen, cirkelzagen en hamers om de hasj te vinden.Naast de drugs is er geld in beslag genomen en is er beslag gelegd op de trailer.

Oost-Europa

Volgens omstanders werd er zo nu en dan een trailer in de loods gereden en daarna gingen de deuren dicht. Meestal betrof het chauffeurs uit Oost-Europa, schrijft de regionale nieuwssite Waldnet. Wat er binnen gebeurde, was een mysterie. De hasj zou vervolgens in kleinere hoeveelheden weer uit de loods worden gedistribueerd. De vier verdachten zijn in verzekering gesteld en zullen vrijdagmiddag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.