Liquidatie-verdachten al vast voor andere aanslag

De twee verdachten die vastzitten voor de liquidatie op Lucas Boom (foto), worden ook verdacht van een andere mislukte aanslag. Het gaat om een poging om de crimineel Peter R. te vermoorden in Diemen. Die overleefde de aanslag, die in november plaatsvond, door met zijn auto het water in te rijden.

Voor de liquidatiepoging werden al snel vier verdachten opgepakt, waaronder de 33-jarige A.M. en Q.C. (26). Zij worden ook verdacht van de liquidatie op Lucas Boom, meldt Het Parool woensdag. Van de twee andere verdachten die voor de mislukte aanslag op R. werden gearresteerd, zit er nog één vast. Hij is geen verdachte in de zaak rond de moord op Boom.

Basisschool

De 43-jarige Lucas Boom werd op 9 juni van dit jaar met automatische wapens geliquideerd in Zaandam, toen hij zijn zoontje van school ging halen. Tientallen basisschoolleerlingen zagen het gebeuren.

Inmiddels zijn er zes verdachten in beeld voor deze liquidatie. In eerste instantie werden om twee Amsterdammers en twee Hagenaars opgepakt. De Amsterdammers zitten nog vast, de Hagenaars zijn vrijgelaten: de politie denkt dat zij de vluchtauto hebben geregeld, maar dat ze niet wisten waarvoor dat was.

Niet veel later werden ook A.M. en Q.C. gearresteerd. Zij zaten al vast voor de mislukte aanslag op Peter R.