50K voor ontlastende tips Klaas Otto

Vrienden van No Surrender-oprichter Klaas Otto hebben 50.000 euro beloning uitgeloofd voor tips die leiden tot het oplossen van misdrijven waar Otto van wordt verdacht. De vrienden hebben geen vertrouwen meer in het Openbaar Ministerie, dat volgens hen niet of nauwelijks iets aan waarheidsvinding doet. 

De advocaat van Otto, Louis de Leon, stelt in BNdeStem dat de vrienden de indruk hebben dat het OM Otto koste wat kost veroordeeld wil zien. De Leon: ‘Ze zijn het beu dat Klaas overal de schuld van krijgt. Er worden zaken verdraaid en zijn naam wordt er te pas en onpas met de haren bijgetrokken, terwijl overduidelijk is dat hij er niets mee te maken heeft.’

Alweer snel de cel in

De oprichter van No Surrender zit al een jaar in de cel. In februari van dit jaar was hij enkele dagen op vrije voeten, maar moest toen alweer snel de cel in omdat hij de voorwaarden van zijn voorwaardelijke invrijheidstelling had geschonden. Otto wordt verdacht van zeven misdrijven, waaronder mishandeling, afpersing, bedreiging en het moedwillig beïnvloeden van getuigen. Hij ontkent in alle gevallen.

Ook zijn eerder verschillende mensen in de omgeving van Otto opgepakt, zoals zijn vrouw Nancy en zijn vriendin Brigitte H. Ook Otto’s schoonzoon en 21-jarige zoon werden al eens aangehouden.

Aanslag

In 2015 werd er een aanslag gepleegd op Otto, die daarbij werd geraakt in zijn hals. De 45-jarige autohandelaar Joop M. werd voor de beschieting veroordeeld tot acht jaar cel.