Rapper Small V op Curaçao vermoord

In de nacht van zondag op maandag is de bekende Curaçaose rapper Luigino Victoriano Martina vermoord. Martina, beter bekend als “Small V” of “Small Victory Maffia Music” was het achttiende moordslachtoffer van 2015 op Curaçao. Hij is 28 jaar geworden.

Door onze correspondent

Martina bracht de 21-jarige K.M. en een kind in zijn auto naar huis op de Blanquillaweg. Plotseling werden ze aangevallen door drie gewapende mannen, die meer dan 30 schoten op de auto losten. Martina en de passagier werden geraakt, het kind bleef ongedeerd.

Kogelregen

Martina overleefde de kogelregen niet. De passagier wist uit de auto te ontsnappen en hoewel hij gewond was, is hij in de buurt hulp gaan halen. Later is de man met een ziekenauto naar het St. Elisabeth Hospitaal gebracht voor medische behandeling, waarna hij werd opgenomen. Het lichaam van Martina is door het Openbaar Ministerie in beslag genomen voor een autopsie.

Nos ta bang

Small V werd bekend op YouTube met zijn videoclip ‘Nada ta pasando’ (niets aan de hand)
waarmee hij 300.000 views haalde. Ook de videoclip ‘Lonely’ uit het album ‘The Test’, die hij op het eiland heeft opgenomen, deed het goed. De rapper werkte samen met Curaçaose en internationale artiesten. Zo heeft hij met artiest Noni het nummer ‘Nos ta bang’ (we schieten) in de studio opgenomen en ook die deed het heel goed op YouTube.

De politie heeft een diepgaand onderzoek naar de toedracht van de moord toegezegd. Op dit moment is nog niet bekend wat de aanleiding zou kunnen zijn geweest.