Zwangere Nederlandse vermoord op Curaçao

Op Curaçao is afgelopen weekend een zwangere Nederlandse vrouw doodgeschoten. Ook het ongeboren kindje heeft het niet overleefd. Er raakten een man en twee kinderen zeer ernstig gewond.

Door onze correspondent

In de vroege ochtend van zondag 3 januari kwamen omstreeks 00.45 bij de meldkamer van de politie Curaçao berichten binnen over een schietpartij op de Helmin Wielsboulevard ter hoogte van de Moontjesweg.

Onmiddellijk werden er vanuit de bureaus Otrabanda en Rio Canario patrouilles daar naar toe gestuurd. Ze troffen een auto aan met een mannelijke bestuurder, een vrouw en vier kleine kinderen. De man, de vrouw en 2 kinderen van 4 en 5 jaar waren getroffen door kogels, de 2 andere kinderen waren ongedeerd.

Bloedbad

Ooggetuigen verklaarden dat er een wilde achtervolging met hoge snelheid had plaatsgevonden tussen twee auto’s, komende vanaf de Moontjesweg. Uit de achtervolgende auto was een kogelregen afgevuurd op de auto van de slachtoffers met naar later bleek, fatale gevolgen voor de vrouw. De auto van de getroffenen was tegen een vangrail tot stilstand gekomen. De man, de vrouw en de twee getroffen kinderen waren ernstig gewond en werden met spoed naar het Sehos-hospitaal gebracht.

Vakantie

In eerste instantie was er weinig duidelijkheid omtrent de slachtoffers. Later bleek dat het vrouwelijke slachtoffer bij haar Curaçaose partner, de bestuurder van de auto, op vakantie was. Het gaat om de 26-jarige Janishairah Jano, in Nederland geboren en woonachtig. Haar verwondingen waren zo ernstig dat ze rond half zes zondagmiddag is overleden. Ook haar ongeboren kindje van zes maanden, heeft het volgens ziekenhuisbronnen niet overleefd.

Intensive care

De man en de twee gewonde kinderen liggen in kritieke toestand op de intensive care. Volgens een zegsman van het Openbaar Ministerie zijn ze niet aanspreekbaar. Met de twee ongedeerde kinderen probeert de politie te spreken, maar de OM zegsman wist niet of dat resultaat zal opleveren.  Verder verklaarde het OM dat er nog geen verdachten zijn aangehouden en dat de aanleiding van de schietpartij vooralsnog onduidelijk is.

Wraakactie?

Uit een persbericht van de politie bleek dat er een pistool in de auto van de familie lag maar er werd niet vermeld of er ook mee was geschoten.

Omdat er veel onduidelijkheid was en allerlei geruchten de ronde deden, heeft Crimesite zondag en maandagochtend geprobeerd te achterhalen wat de achtergrond en aanleiding van het bloedbad is.

Zoals ook de misdaadjournalist.nl al meldde, zijn er hardnekkige geruchten dat de omgekomen man de broer zou zijn van de schutter van de eind december vermoorde rapper Small V.. De vermeende schutter was echter niet te vinden en dus zou diens broer in zijn plaats als wraak zijn beschoten.

Deze geruchten konden we echter van officiële zijde niet bevestigd krijgen.