Nederlandse matchfixer vast in Duitsland

De Nederlander Daniël van ’t H. is in Duitsland aangehouden op verdenking van matchfixing. Hij werd begin januari gearresteerd, zo bevestigt het Openbaar Ministerie in Bochum. Hij wordt verdacht van het manipuleren van voetbalwedstrijden in Nederland en Duitsland.

Tegen de 41-jarige Daniël van ’t H., beter bekend als Danny, liep in Duitsland een arrestatiebevel omdat hij in 2008 twee wedstrijden van Sankt Pauli zou hebben gefixt in opdracht van een goksyndicaat. Bij de club, die uitkomt in de tweede Bundesliga, speelde destijds René Schnitzler als spits. Die heeft bekend zich te hebben laten omkopen door Van ’t H. met 60.000 euro om een wedstrijd te verliezen.

Hardhandig

In Nederland is Van ’t H. ook verdachte. Het gaat daarbij om een onderzoek naar twee duels in het betaald voetbal die hij zou hebben gefixt. Hij zou samen hebben gewerkt met Paul R. die vorig jaar werd vervolgd voor matchfixing, maar werd vrijgesproken. Volgens de Volkskrant ging het er soms hardhandig aan toen bij de twee matchfixers. Nadat een wedstrijd van Sankt Pauli niet volgens plan was verlopen, moest voetballer Schnitzler zich melden in een café in Scheveningen, bij R. en Van ’t H. Daar bedreigden ze hem volgens de krant met de woorden:

Doe voortaan wat je is opgedragen, anders binden we je bij eb vast aan een strandpaal en wachten we tot het vloed wordt.

Volgens de Duitse officier van justitie kan het nog wel even duren voordat de zaak voor de rechter komt. Van ’t H. beroept zich op zijn zwijgrecht. Zijn advocaat wil geen commentaar geven.