54 steken doodden de makelaar

Makelaar Gunther Haagen (38, foto) uit Poppel is met 54 snij- en steekwonden gedood. Dat schrijft Het Nieuwsblad over de rapportage van de forensisch patholoog-anatoom van de moordzaak in Weelde (B) waarvoor drie Nederlandse verdachten terechtstaan. Van twee van hen is de hechtenis met drie maanden verlengd door de rechtbank in Turnhout. 

Op 19 oktober 2011 zou de 25-jarige Manuel van V. (25) uit Tilburg de moord hebben gepleegd. Zijn vriendin Teuna van D. (23) zei: ‘Ik heb de moord in een flits gezien’. 

Manuel van V. ontkent de moord te hebben gepleegd. Hij heeft steeds volgehouden dat twee andere Nederlanders, die rondhingen bij de leegstaande woning aan Nonnenbos in Weelde verantwoordelijk zijn. Van V. en Van D. bezichtigden de woning met makelaar Haagen.

Inmiddels staat vast dat er dna-materiaal van Van V. op kleren van het slachtoffer is aangetroffen. Van V. maakte ook de afspraak met de makelaar.

‘Mijn cliënte Van D. is deze maand al drie keer uitvoerig verhoord. Met de moord heeft ze niks te maken. Ze heeft nooit een mes gehanteerd’, zegt meester Pol Vandemeulebroucke. ‘De diefstal van het voertuig betwist ze niet.’ Van D. heeft na twee jaar de relatie met Van V. inmiddels verbroken.

Marc van D. (24), eveneens uit Tilburg kwam ook voor de raadkamer van de rechtbank. Hij heeft bekend dat hij na de moord samen met Manuel de woning van de ouders van het slachtoffer is binnengedrongen en geld heeft geëist. Samen maakten de twee nog een Mercedes buit. Maar met de moord heeft Marc niks van doen, zei zijn advocaat.

Messteken in de rug zijn Haagen fataal geworden, hij kreeg in totaal 54 steken. Het moordwapen is nog niet terecht.

Zie Het Nieuwsblad.

Lees meer:

Drie Tilburgers vast na moord op Belg