56 kilo coke in nagemaakte ananassen

De Belgische douane heeft in de haven van Antwerpen 56 kilo cocaïne ontdekt die was verstopt in nep-ananassen. De nagemaakte ananassen lagen tussen echte exemplaren. De lading werd vervoerd door het zeeschip Polar Chile, dat onder Liberiaanse vlag vaart. 

De lading ananassen was afkomstig uit Costa Rica. De drugs werden eind mei al ontdekt, maar de vangst is vandaag pas bekend gemaakt. Er zijn nog geen arrestaties verricht.

Vaker

Ananassen worden vaker als deklading gebruikt. In april van dit jaar werden nog 4 verdachten aangehouden van een zogenoemde ananasbende. Zij zouden ongeveer 2000 kilo coke hebben geïmporteerd in verschillende zendingen met ananassen.

En vorig jaar november werd er 1500 kilo coke ontdekt in een lading ananassen in Oudenbosch. De inhoudelijke behandeling van die zaak volgt dit najaar.

Vrijspraak

Vorige maand werd een fruithandelaar uit Kerk Avezaath vrijgesproken van cocaïnesmokkel. De politie had 32 kilo coke gevonden in geprepareerde ananassen die in een loods van de fruithandelaar waren afgeleverd. Ok deze zending was afkomstig uit Costa Rica.

In een loods in ‘s-Gravenzande vond de politie op 10 mei ruim ook 500 kilo cocaïne tussen een lading ananassen gevonden. Voor die smokkel werden 5 mannen aangehouden.