57 aanhoudingen na invoering wietpas

De politie in Limburg heeft sinds de invoering van de wietpas, op 1 mei, al 57 mensen aangehouden voor het handelen van drugs en het in bezit hebben van drugs door buitenlanders. De arrestaties zijn verricht in de periode van 1 tot 11 mei. Sinds de invoering van de wietpas, houdt de politie verscherpte controles in onder meer Limburg.

De meeste aanhoudingen zijn verricht in de steden in het zuiden van Limburg. Er worden controles uitgevoerd aan de grensovergangen, toegangswegen tot de coffeeshops en alle plekken waar politie-inzet nodig is.

Er zijn speciale teams belast met de aanpak van onder meer drugsoverlast en straathandel. Ook worden meldingen van burgers over illegale drugshandel scherp in de gaten gehouden. Tijdens de controles wijst de politie de buitenlandse bezoekers, ondersteund met een flyer, op het nieuwe beleid om hen te ontmoedigen hier drugs te kopen. Ook de Koninklijke Marechaussee, Douane, het Korps Landelijke Politiediensten en buitenlandse politiediensten verlenen assistentie.

Vanaf 1 mei mogen coffeeshophouders geen drugs meer verkopen aan buitenlanders. Alleen mensen die op een ledenlijst staan, mogen drugs kopen. Je moet daar de Nederlandse nationaliteit voor hebben.

Alles over de invoering van de wietpas.