6 jaar cel voor doodsteken trucker

De 53-jarige Vladas L. uit Litouwen is door de rechtbank van Breda veroordeeld tot zes jaar cel voor het doodsteken van zijn collega Vitas P. (54). De steekpartij vond plaats op 2 september 2016 in de cabine van de vrachtwagen van de twee, die geparkeerd stond achter de woonboulevard in Breda. 

De verdachte zegt zich niets van het voorval te kunnen herinneren. Wel weet hij nog dat hij na een avondje drinken in de cabine van de vrachtwagen vanuit het niets op zijn hoofd werd geslagen door het latere slachtoffer.

In het hart gestoken

Vitas P. werd met een keukenmes in zijn hart gestoken. Hij wist nog wel naar een andere vrachtwagen te strompelen, maar zakte daar in elkaar. Opgetrommelde hulpdiensten hebben nog getracht hem te reanimeren, maar dat bleek tevergeefs. Vitas P. overleed in het ziekenhuis.

De uitspraak van de rechtbank is conform de eis van de officier van justitie. De rechters wezen een beroep op noodweer af. Het steken met een mes staat in geen verhouding tot slaan met een blote vuist, aldus de rechtbank.