6000 liter drugschemicaliën in Tilburg

In Tilburg is maandag door gemeenteambtenaren tijdens een controle in een bedrijfshal op het Voltcomplex aan de Groenstraat een professionele wietkwekerij gevonden. Er werd ook 6.000 liter aan drugschemicaliën gevonden. 

Productieapparatuur

De kwekerij was gevestigd in een grote opslagloods aan de Groenstraat en was volop in bedrijf. Er stonden circa 1600 planten. De recherche werd erbij gehaald en nam het verdere onderzoek van de gemeente over. Er stond in de loods ook productieapparatuur voor synthetische drugs. Specialisten zijn tot laat in de avond bezig geweest met het veilig opruimen van de hennepkwekerij, chemicaliën en hardware. Een gespecialiseerd transportbedrijf uit Amsterdam heeft de gevaarlijke stoffen afgevoerd.

Vier vrachtwagens

Er zijn nog geen verdachten aangehouden in deze zaak. Forensische rechercheurs hebben de loods doorzocht om achtergebleven sporenmateriaal veilig te stellen en monsters te nemen. De wietkwekerij werd door een ontruimingsbedrijf ontmanteld en ter plekke vernietigd. Aan het einde van het onderzoeken werden een tiental zogenaamde IBC's (industriële kunststof vaten van 1000 liter inhoud) samen met een tientallen jerrycans hardware voor de vervaardiging van synthetische drugs in beslaggenomen en afgevoerd. Er waren vier vrachtwagens nodig voor de afvoer van alle materialen. Experts van de Landelijke Faciliteit Ontmanteling zijn bezig met het bemonsteren van de chemische stoffen. Hierna worden deze stoffen vernietigd. Nader onderzoek moet uitwijzen om wat voor stoffen het exact gaat.