613 kilo coke op zeilschip Nederlander

Op 1 augustus is bij Fernando de Noronha Nederlander een Nederlander aangehouden wegens cocaïne-smokkel. De 48-jarige Raymond K. is bij de eilandengroep in de Atlantische Oceaan met 600 kilo op zijn zeilboot ingerekend. Aan boord van zijn zeilboot “Rody” is ook een parachute gevonden.

Brandstoftank

De Braziliaanse federale politie vermoedt dat ergens voor de kust van Zuid-Amerika de cocaïne aan een parachute in zee is gegooid en dat de Nederlander de drugs vervolgens heeft opgepikt. Bij de arrestatie van de solozeiler vonden agenten eerst slechts 11,5 kilo. Bij onderzoek naderhand in de havenstad Recife vonden ze nog eens 602 kilo cocaïne die was verstopt in onder meer een brandstoftank.

Tip

Hij zit nu vast in Abreu e Lima, een voorstad van Recife. Het schip werd aangehouden na een tip van de Britse autoriteiten, en was afkomstig van de Colombiaanse kust. De Nederlander is in 2009 veroordeeld nadat de Franse kustwacht hem oppikte in Het Kanaal met een zending cocaïne. Hij zei toen dat hij door criminelen onder druk was gezet om de drugs te vervoeren. K. heeft een Colombiaanse echtgenote en volgens Misdaadjournalist bedrijven in Spanje en Engeland.