‘620 kilo cocaïne onderschept in Antwerpen’ (UPDATE)

De Belgische federale politie zou op 4 april 620 kilo cocaïne hebben onderschept in de haven van Antwerpen, maar daarover is niets naar buiten gebracht. Dat melden Misdaadnieuws en De Telegraaf. De politie heeft de vangst inmiddels aan die krant bevestigd.

Ecuador

De cocaïne was volgens de site geladen in en een container van Hapag-Lloyd op het containerschip Katya. De Katya was aangekomen vanuit Guayaquil in Ecuador en afgemeerd op kade 730 in Antwerpen. Volgens processen-verbaal die kennelijk zijn doorgespeeld aan media was de deklading tonijn en was de container geplaatst op vrijzetzone 009D, waar de controle plaatsvond. De vermoedelijke eindbestemming was waarschijnlijk een groep criminelen uit Amsterdam. De kilo-blokken hadden als identificatiestempel “M”.

Mogelijk hebben bepaalde betrokkenen informatie doorgespeeld omdat ze bang waren door andere betrokkenen verantwoordelijk te worden gesteld voor het verdwijnen van de zending. Die kou is inmiddels uit de lucht nu de politie aan De Telegraaf de vangst heeft bevestigd.

Van Zantvoort

Het komt vaker voor dat in beslag genomen zendingen cocaïne niet worden gemeld door de autoriteiten, bijvoorbeeld in het belang van het onderzoek. Vorig jaar zomer zouden verschillende zendingen zijn stilgehouden. Dat leidde tot grote ongerustheid onder betrokken groeperingen en kan leiden tot afrekeningen. In 2011 verdween een partij van 120 kilo cocaïne in Antwerpen. Mogelijk was dat één van de oorzaken van de bloedige liquidatiegolf in Amsterdam onder Marokkaanse criminelen.

In 2011 verdween in het Spaanse Marbella de Antwerpenaar Jan van Zantvoort. Hij zou met Amsterdamse criminelen in conflict zijn over een verdwenen partij. Die partij zou uiteindelijk wel zijn gevonden maar Van Zantvoort was toen al verdwenen en mogelijk vermoord.

Hier de berichten over de verdwijning van Jan van Zantvoort:

VS wil zwagers Mink Kok berechten

Brisban zou moeten voorkomen in België

Schutter Diemen wachtte uren (UPDATE)

Brisban en de zaak Jan van Zantvoort

Raadsel verdwenen coke opgelost