Justitie-onderzoek Joh. Enschedé nog niet klaar

Justitie in Haarlem heeft het onderzoek naar de diefstal van bankbiljetten uit de Haarlemse gelddrukkerij Joh. Enschedé nog niet afgerond, zo heeft een woordvoerder aan Crimesite laten weten: ‘er wordt nog aanvullend onderzoek verricht’.

Serienummer

Volgens een getuige zou er voor zeker 10 miljoen euro aan bankbiljetten zijn verdwenen. Ook verdwenen er biljetten zonder serienummer en doken er op rommelmarkten in Groningen biljetten van 50 euro met hetzelfde serienummer op.

Deze getuige en verdachte – hij beschikte over een 50 euro biljet zonder serienummer –  zei onder voorwaarden het verhaal te kunnen onthullen, maar justitie wilde niet met de man in zee gaan. De vraag is of de zaak kan worden opgelost zonder de informatie van deze verdachte en getuige, die overigens niet bij de roof zelf betrokken zegt te zijn geweest.

Getuigen

Kort na de zomer liet de politie nog weten dat het onderzoek nog slechts enkele maanden zou gaan duren omdat er nog nieuwe getuigen zouden moeten worden gehoord en getuigen nogmaals zouden moeten worden verhoord. Dat was kort nadat de getuige die het onderzoek aan het rollen bracht voor de laatste maal contact met het Openbaar Ministerie had. Recent maakte Crimesite de identiteit van deze Ard Tas bekend en ook dat Tas in 2012 kroongetuige zou worden in een grote drugszaak, een getuigenbeschermingstraject dat justitie volgens Tas in 2012 om onopgehelderde reden stopte.

Zie de laatste berichten:

Getuige “Enschedé” uit getuigenbescherming gezet

Zo steel je miljoenen uit gelddrukkerij Joh. Enschedé

‘Zeker 10 miljoen weg bij Joh. Enschedé’ (VIDEO)