7,5 jaar voor aanslag op Berlijnse Hells Angel

De rechtbank heeft de man die de opdracht voor de aanslag om de Duitse Hells Angel Andre Sommer heeft gegeven, veroordeeld tot 7,5 jaar celstraf. Holger B. werd in 2008 uit de motorclub gezet. Hij was destijds de leider van het Berlijnse chapter en hij was ervan overtuigd Sommer, zijn opvolger, hem bewust had weggewerkt.

B. werd door Sommer beschuldigd van het stelen van geld uit de clubkas. Dat was ook de reden waarom hij geroyeerd werd. In 2011 werd er bovendien een aanslag op B. gepleegd.

Hij heeft daarom samen met een Russische crimineel een huurmoordenaar uit Oekraïne ingeschakeld. De Rus betaalde 20.000 euro voor de opdracht.

'Moord niet de bedoeling'

De huurmoordenaar vuurde zeven keer op Sommer, terwijl de Rus in de auto op hem wachtte. Sommer eindigde zwaargewond in het ziekenhuis maar overleefde de aanslag.

De politie kwam bij Holger B. uit nadat ze telefoongesprekken tussen hem en de Rus afluisterden. Holger B. zegt dat hij Sommer alleen wilde straffen en niet wilde vermoorden. Het zou de bedoeling zijn geweest dat hij alleen in zijn knie werd geraakt.

De Rus is voor acht jaar en zes maanden veroordeeld. De twee zijn veroordeeld voor het aanzetten tot moord. De advocaten van de verdachten wilden dat ze veroordeeld zouden worden voor het aanzetten tot geweld, omdat het niet de bedoeling zou zijn geweest om Sommer te vermoorden.