7 arrestaties criminele jeugdgroep Culemborg

De politie in Gelderland is dinsdagochtend vroeg een grote actie begonnen tegen een criminele jeugdgroep uit Culemborg. In de vroege ochtend zijn zeven verdachten in hun woningen aangehouden. Op dit moment worden de woningen doorzocht. De groep wordt onder meer verdacht van woninginbraken, intimidatie en bedreiging.

De actie door de politie en het Openbaar Ministerie Oost Nederland wordt gehouden in Culemborg Oost. Het gaat vooral om de wijken Terweijde en Voorkoop. De aangehouden verdachten zijn mannen in de leeftijd van 16 tot 20 jaar. Zij worden verdacht van woninginbraken, intimidatie, bedreiging en lidmaatschap van een criminele organisatie. De politie is dinsdag vooral op zoek naar goederen die door de misdaden verkregen zijn.

Volgens de politiewoordvoerster gaat het om een criminele organisatie en de zeven aangehouden verdachten zijn de kern van een groep van 50 ongeveer leden. ‘Alle leden van deze groep hebben de afgelopen weken de politie aan de deur gehad om bekend te maken waar zij van verdacht worden. Meer aanhoudingen worden zeker niet uitgesloten’, aldus de woordvoerster.

De verdachten zijn in beeld gekomen nadat de recherche 250 woninginbraken onderzocht in de omgeving van Culemborg Oost. De politie is dinsdag met honderd man bezig aan de actie. Tijdens de doorzoekingen in de woningen zijn al spelcomputers, telefoons en dure kledingartikelen in beslag genomen.