7 en 8 jaar voor voorbereiden liquidatie

Heinrich A. en Gökhan C. hebben vrijdag voor de rechter een celstraf van zeven en acht jaar gekregen voor het voorbereiden van een liquidatie. Volgens de rechter is niet duidelijk wie de mannen wilden vermoorden, maar staat wel vast dat van plan waren iemand te liquideren. A. werd in de nacht van 6 juni opgepakt in Amsterdam toen hij in een auto met wapens zat.

Ook Gokhan C. zat in de auto, een gestolen BMW, waarin automatische wapens, pistolen en een geluidsdemper lagen. Ook werd er een fles benzine, toiletpapier en een aansteker gevonden. Daarmee zou de auto mogelijk in brand worden gestoken. Ook had A. een kogelwerend vest aan.

Gwenette Martha

Gokhan C. wist die avond te ontkomen. De dag daarna werd hij wel opgepakt. Hij zou de plannen van de liquidatie hebben gemaakt. Volgens de politie hoort C. bij de groep rond de geliquideerde crimineel Gwenette Martha.

Die avond zouden de mannen een tijd in de auto hebben gewacht voor een waterpijpcafé in de Zeilstraat, volgens de rechtbank om iemand op te wachten en te vermoorden. A. zegt dat hij de wapens wilde verkopen, maar dat gelooft de rechtbank niet.