7 jaar cel voor Belgische crimineel Koen van S.

De 40-jarige Koen van S. (foto), voormalig kopstuk van de beruchte Bende van 700 miljoen, is in Antwerpen veroordeeld tot 7 jaar cel voor de ontvoering en gijzeling van de Nederlandse drugshandelaar Johannes W. Dat meldt Het Laatste Nieuws.  

Van S. zit al in de cel in Nederland, omdat hij in april 2017 bij Breda werd aangehouden met 3 kilo speed en 5000 euro cash.

Koen van S. is nu veroordeeld voor de ontvoering van de Nederlandse bloemenhandelaar annex drugscrimineel Johannes W. Die ontvoering vond plaats in februari 2016. De Nederlander werd een dag lang vastgehouden in een woning in de Metaalstraat in het Belgische Balen.

Pistool tegen zijn hoofd

W. kreeg in die woning en pistool tegen zijn hoofd, werd met een scheermes bewerkt en kreeg flinke klappen. Dat gebeurde naar aanleiding van een in beslag genomen lading cocaïne van 40 kilo. W. werd verantwoordelijk gehouden voor het verlies van de coke in Engeland. Hij betaalde de bende van Koen van S. naar eigen zeggen 65.000 euro compensatie. Volgens Het Laatste Nieuws is Johannes W. in Groot-Brittannië inmiddels veroordeeld tot 17 jaar gevangenisstraf.

Naast Koen van S. werden nog twee verdachten veroordeeld voor betrokkenheid bij de gijzeling van Johannes W. Medeverdachten Flor B. en Glenn van S. werden veroordeeld tot respectievelijk 4 en 1 jaar cel.

Koen van S. zat al eerder een straf uit van 10 jaar voor onder andere handel in heroïne.