7 jaar cel voor cipier die Tinderdates mishandelde en verkrachtte (VIDEO)

Yannick M. (26) uit Brugge is veroordeeld tot 7 jaar cel. De inmiddels ex-gevangenisbewaarder is schuldig bevonden aan het mishandelen van 11 vrouwen, die hij via Tinder had leren kennen. Een aantal van hen werd ook opgesloten en verkracht.

De mishandelingen en verkrachtingen vonden sinds 2014 plaats. Aanvankelijk gedroeg de man zich uiterst attent maar na korte tijd belandden zijn slachtoffers in een hel. Hij dwong hen onder andere tot onbeschermde seks, waardoor een van de vrouwen werd besmet met het herpesvirus. Een ander slachtoffer werd met touwen vastgebonden, kreeg vuistslagen in haar gezicht en werd bedreigd met een luchtdrukgeweer. Op haar hand heeft ze nog steeds een litteken van een slag met een hamer. M. nam de vrouw ook 10.000 euro af, zo schrijft Het Nieuwsblad.

Naakt op straat gezet

M. werd in de zomer van 2017 voor de eerste keer aangehouden, maar de vrouwen durfden toen nog geen aangifte te doen, waardoor hij weer snel buiten stond. Hij maakte al weer snel nieuwe slachtoffers. Een vrouw bewerkte hij in haar gezicht met een mes.  Eén slachtoffer werd verkracht, toen ze weigerde om de afwas te doen. Een ander meisje werd naakt op straat gezet. Nadat hij in maart vorig jaar opnieuw werd opgepakt, deden verschillende slachtoffers aangifte. M. werd ook ontslagen als bewaarder van de gevangenis in Brugge.

Psychopaat

Een deskundige bestempelde Yannick M. als psychopaat, aldus de Vlaamse zender VTM. De officier van justitie omschreef hem als ‘een zeer extreme en egocentrische narcist met een hoge kans op recidive.’ M. moet zijn slachtoffers een bedrag van 40.000 euro aan schadevergoedingen betalen.