7 jaar cel voor wapens en drugs

De 52-jarige Jacob G. uit IJsselstein is door de rechtbank veroordeeld tot zeven jaar cel. De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie. Jacob G. werd in februari van dit jaar in een vrachtwagen aangehouden op de A1. Tussen een lading verlepte bloemen vond de politie een flinke hoeveelheid drugs en vier pistoolmitrailleurs. 

Naast de vier automatische vuurwapens met geluiddempers trof de politie 110 kilo amfetamine, 5,5 kilo coke en 131 kilo hasj aan.

Onrechtmatig

G. verklaarde twee weken geleden voor de rechtbank dat hij geen idee had hoe de wapens in zijn vrachtwagen terecht waren gekomen. Zijn advocaat meende dat het onderzoek naar G. al voor de doorzoeking van de vrachtwagen op de A1 zou zijn begonnen. Zijn cliënt zou al langere tijd door de politie zijn gevolgd. Omdat er geen vermoeden kon zijn dat wapens en drugs  in de vrachtwagen lagen, zou de doorzoeking onrechtmatig zijn geweest aldus de advocaat. 

Vrijgesproken

De rechtbank verwierp het verweer van de advocaat en vonniste zeven jaar. De chauffeur van de vrachtwagen, een 51-jarige man uit Utrecht die tegelijkertijd met Jacob G. werd aangehouden, werd vrijgesproken. Hij wist niets van de lading in de vrachtwagen van G.