7-jarig jongetje probeert overvaller te stoppen (VIDEO)

Een 7-jarig jongetje heeft in Maryland (VS) een winkelovervaller tegen proberen te houden. Het jochie stompte de met een pistool gewapende overvaller twee keer in zijn maag. Het moedige optreden had geen resultaat. Alle klanten en het personeel moesten op de grond gaan liggen. De overvallers vertrokken met een onbekende hoeveelheid cash.

Het jongetje was samen met zijn ouders in de winkel om een Yoshi-pop te kopen, toen plotseling twee gewapende overvallers naar binnen kwamen rennen. Ze zwaaiden met pistolen en dwongen de aanwezigen op de grond te gaan liggen.

‘Two left hooks’

Het jongetje dat niet in de buurt van zijn ouders liep, reageerde door een van de overvallers twee keer te slaan, door de Amerikaanse media omschreven als ’two left hooks’. De overvaller grijpt daarop het kind en dwingt ook hem op de grond te gaan liggen bij zijn ouders. Er raakte verder niemand gewond.

De beelden van de bewakingscamera’s zijn vrij gegeven door de politie in de hoop zo de daders op te kunnen pakken. Ook de vader van het gezin, dat anoniem wil blijven, hoopt dat de overvallers worden aangehouden. “Het zou voor mijn zoontje wel heel prettig zijn als ik zou kunnen zeggen dat de boeven zijn gepakt. Dan voelt hij zich een stuk veiliger.”

Het jongetje mocht de Yoshi-pop gratis hebben van de winkelmanager.