De 7 verdachten in de zaak Latumahina

Dinsdag begint de rechtszaak tegen 7 verdachten van de vergisliquidatie van Djordy Latumahina. In totaal zijn er 9 dagen voor het proces uitgetrokken. De laatste zitting is gepland op 19 maart. Het onderzoek naar de moord op Latumahina, onder de naam 13Mortel, is uitgevoerd door 50 rechercheurs. 

Hieronder een opsomming van de 7 verdachten plus de feiten waarvan het Openbaar Ministerie hen verdenkt.

De broers Wendell en Cedric R.

De 46-jarige Wendell R. uit Hoofddorp en zijn 6 jaar jongere broer Cedric worden verdacht van het aansturen van de moord, of zoals het door het OM wordt genoemd: uitlokking en medeplichtigheid aan moord. Zij zouden het team hebben samengesteld en zouden de schutters en de bestuurder van de vluchtauto’s hebben geïnstrueerd waar ze de auto’s in brand moesten steken. Ten tijde van de liquidatie verbleven ze in Hoofddorp. Cedric R. was eerder bij een ripdeal betrokken in Amsterdam in 2009 waarbij 2 Albanezen om het leven kwamen. Hij kreeg daarvoor 15 maanden cel.

Tony D. en Djurgen W.

Djurgen W. (42) (foto boven) uit Amsterdam en Tony D. (35) zijn volgens het OM de twee schutters. Zij zouden op de bewuste 8 oktober

Tony D. uit Oost-Knollendam

2016 in een parkeergarage aan het Wilhelminaplein in Amsterdam-West de fatale kogels af hebben gevuurd. De onschuldige Djordy Latumahina werd dodelijk getroffen. Zijn vriendin raakte zwaargewond. Hun dochtertje bleef wonderwel fysiek ongedeerd. Tony D. en Djurgen W. worden verdacht van moord en poging tot moord. Tony D., afkomstig uit Oost-Knollendam, meldde zich zelf bij de politie na een undercover-operatie waarbij als mc-leden verklede rechercheurs de vriendin van D. klemreden en hadden laten weten dat ze niet zo maar een broeder zouden laten neerknallen. Tony D. werd als laatste van de 7 verdachten opgepakt.

 

Ulrich B.

Hagenees Ulrich B. (45) wordt verdacht van het besturen van de vluchtauto’s: een Volkswagen Caddy die in de buurt van de moord in brand werd gestoken en de Seat Leon, die uiteindelijk lek reed tegenover een McDonald’s in Hoofddorp. Ulrich B. zou de vluchtauto’s ook hebben opgehaald en klaar gezet. De politie had afluisterapparatuur geplaatst in de woning van B.

Ulrich B. uit Den Haag

voordat het programma Opsporing Verzocht beelden van de verschillende verdachten op televisie toonden. Op de tape is te horen dat de dochter tijdens het kijken naar het tv-programma voorzichtig tegen haar moeder zegt: ‘Maar… dat is hem gewoon. Dat vind ik raar…’

Giovanni D. en Benito L.

Giovanni D. (31) uit Alkmaar en Benito L. (45) uit Amsterdam zouden de vluchtauto’s hebben geregeld. De Seat Leon werd gestolen in Rotterdam, de Volkswagen Caddy in Leiden. De auto’s werden vooraf gestald bij Giovanni D. in Alkmaar. D. en L. zijn beiden op vrije voeten. Giovanni D. is eerder veroordeeld voor heling en diefstal.

Alle 7 verdachten worden ook verdacht van deelname aan een criminele organisatie.

Zie ook eerdere berichten, zoals:

Verdachten moord Latumahina blijven vast

Vermoedelijke schutter Latumahina gepakt

Geheime opname van “schutter” Latumahina