Tips over goudroof Curaçao

De politie heeft meerdere tips binnen gekregen over de goudroof op Curaçao. Daar namen gewapende mannen 70 goudstaven mee na een overval op een vissersboot in de haven. De overvallers hebben voor zo’n 9 miljoen euro buit meegenomen, in totaal ging het om meer dan 200 kilo goud. De daders zijn met drie auto’s gevlucht, de politie heeft het kenteken van een van de auto’s.

Uit informatie van de politie blijkt dat er zeker zes overvallers waren. De mannen hadden kleding aan met op de achterkant de tekst ‘POLICE’. Op het moment van de overval waren er vier bemanningsleden aan boord. De kapitein van het schip is met een geweer in zijn gezicht geslagen.

De politie op Curaçao wil niet zeggen waar het goud voor bestemd was. Een van de bemanningsleden heeft tegen het persbureau AP verklaard dat ze vier dagen geleden uit Guyana zijn vertrokken. Er zouden geen wapens of beveiligingsmedewerkers aan boord zijn geweest. Het bemanningslid zegt dat het goud voor een bedrijf op Curaçao was, waarvan hij de naam niet kent.

Normaal gesproken worden goudtransporten met zwaarbeveiligde vliegtuigen gedaan. Goud wordt regelmatig ook illegaal ingevoerd om invoerheffingen te ontlopen. De politie heeft gezegd dat de goudlading volgens de regels is aangemeld. De kapitein en de bemanningsleden worden nog gehoord.