70 kilo wiet in bus en kwekerij in een stal

De politie heeft donderdagmorgen een 76-jarige man uit Leidschendam in Doetinchem aangehouden omdat hij in een bus reed met 70 kilo wiet in de laadruimte. Toen de politie een onderzoek deed naar de herkomst van de drugs, stuitte ze op een lege wietkwekerij op de zolder van een stal in Westendorp (Gelderland). De bewoonster van de woning op hetzelfde terrein, een vrouw van 48, is ook aangehouden.

De 76-jarige man reed donderdagmorgen rond 04.20 uur met zijn busje op de Bedrijvenweg in Doetinchem. Politieagenten wilden de man controleren omdat hij vreemd rijgedrag vertoonde. Toen ze hem lieten stoppen voor controle, roken de agenten een sterke wietlucht in de bus. In de laadruimte werd daarop 70 kilo wiet aangetroffen.

Vervolgens werd er een onderzoek ingesteld naar de herkomst van de wiet. Diezelfde middag werd er een kwekerij aangetroffen op de zolder van een stal aan de Halseweg in het Gelderse Westendorp. In twee ruimtes bleken ongeveer 400 planten te hebben gestaan. De stroom werd illegaal afgetapt.  

De man is samen met de 48-jarige vrouw aangehouden en verhoord. De vrouw was aanwezig in de woning op hetzelfde terrein waar de wietkwekerij werd ontmanteld.