700 kilo cocaïne in privévliegtuig

In een privévliegtuig van de Franse brillenmagnaat Alain Afflelou is vorige week 700 kilo cocaïne aangetroffen. Het toestel stond op het vliegveld van Punta Cana, in de Dominicaanse Republiek. De Dominicaanse narcoticabrigade hield 35 personen aan. De miljonair zelf was daar niet bij. Hij zei ’totaal verrast’ te zijn en middels journalisten op de hoogte te zijn gebracht. 

 

Afflelou was niet in de buurt van het toestel, dat ook door anderen wordt gebruikt en zakelijk wordt geëxploiteerd door een bedrijf dat niet aan hem behoort. De brillen in de 894 winkels van Afflelou behoren tot de meest exclusieve ter wereld.

Het toestel stond klaar om te vertrekken naar een vliegveld bij Versailles, westelijk van Parijs. In het laadruim zaten 26 koffers met 682 pakketten cocaïne. Aan wie het toestel was verhuurd is niet bekend gemaakt.

Dominicaanse media berichten dat de politie een netwerk op het spoor is van corrupte ambtenaren. Onder de 35 arrestanten zijn vier Fransen en verder Dominicaanse politiemensen, militairen en douanepersoneel.