708 kilo cocaïne in Barcelona

In de haven van Barcelona heeft de Guardia Civil 708 kilo cocaïne in beslag genomen. De zending zat verstopt in een container die vanuit de Dominicaanse Republiek (DR) was afgezonden. De drugs was al op 12 maart in beslag genomen toen de container van het haventerrein af werd gereden.

De container was volgens een woordvoerder van de Guardia Civil zonder dat de vervoerder ervan wist opengemaakt door de smokkelaars en weer afgesloten. De achttien sporttassen met coke waren verstopt in een lading droge cocosnoten. De sporttassen waren weer verpakt in een plastic.

Er zijn geen arrestaties verricht. De Guardia Civil denkt dat een medewerker van het havenbedrijf in de DR moet hebben meegewerkt. De container is volgens de woordvoerder niet opgehaald omdat de mensen die de handel in Barcelona moesten ophalen niet zijn geattendeerd, zodat de drugs niet zijn “uitgehaald” op het haventerrein.

Op het vliegveld van de Ecuadoraanse stad Guayaquil is deze week een 39-jarige Nederlander opgepakt. In zijn koffer probeerde de man 14 pakketjes met in totaal 7,6 kilo cocaïne via Madrid naar Brussel te vervoeren.