Acht jaar geëist tegen moordenaar Els Borst

Het Openbaar Ministerie eist in hoger beroep opnieuw 8 jaar cel en tbs in de zaak tegen Bart van U. In eerste aanleg werd hij door de rechtbank al veroordeeld voor de moord op oud-politica Els Borst en zijn zus Loïs. Hij kreeg tbs opgelegd maar geen celstraf omdat de rechtbank vond dat Van U. volledig ontoerekeningsvatbaar was.

Het OM was het daar niet mee eens en wil dat er nu ook gevangenisstraf bij komt. De moordenaar van oud-minister Els Borst heeft bekend haar met kruisboog te hebben beschoten. Tot nu toe was alleen bekend dat Borst door meerdere messteken om het leven was gekomen.

Pijl

Aan het begin van de behandeling voor het Haagse gerechtshof kwam ter sprake dat Bart van U. na zijn veroordeling bekend heeft dat hij Els Borst in februari 2014 met een kruisboog in haar wang heeft geschoten. De pijl noch de kruisboog zijn door de politie gevonden.

Acht jaar

Bart van U. staat voor het gerechtshof in Den Haag terecht voor de moord op Els Borst en van zijn zus Loïs. De schizofrene Van U. is vorig jaar tot tbs met dwangverpleging veroordeeld. Het Openbaar Ministerie wil in hoger beroep proberen acht jaar gevangenisstraf naast de tbs in de veroordeling te krijgen. Dat eiste het OM in eerste aanleg ook. De rechtbank Rotterdam volgde het het oordeel van specialisten dat Van U. ten tijde van de moorden niet toerekeningsvatbaar was.