74k coke in bagagecontainer KLM

Op de luchthaven van Quito, Ecuador, is woensdag 73,8 kilo cocaïne in beslag genomen in een bagagecontainer van de KLM die zou worden geladen op een vlucht naar Amsterdam. De drugs werden gevonden tijdens een controle van de speurhonden-eenheid van de drugspolitie. Het ging om 65 blokken van iets meer dan 1 kilo met als logo een dolfijn en het cijfer 5. 

Fernando Correa, hoofd van de anti-narcoticapolitie zei dat de ontdekte voorraad toebehoort aan een goed georganiseerde groep.

Het dolfijn-logo is al eerder op blokken in een KLM-container aangetroffen, toen samen met andere logo’s.

Een logo geeft informatie over de herkomst en soms over de kwaliteit van de cocaïne, zodat kopers van een kilo-blok in Europa weten van wie de zending afkomstig is.

De politie in Ecuador heeft speciale aandacht voor een bepaald type bagagecontainer. Daarom werd de bewuste container afgezonderd voor controle door drugshonden. De lading zat verwerkt in de wanden van de container.

De waarde van de zending in Europa ligt boven de 2 miljoen euro.

In februari zijn in Quoto twee Nederlanders aangehouden in verband met een zending van heroïne. Die zijn geïdentificeerd in de media als William Marcel (41) en Francisca Alalai (18), waarschijnlijk zijn de achternamen weggevallen.