7,5 jaar voor koffermoord Maastricht

De 54-jarige Werner K. uit Aken is veroordeeld tot zevenenhalf jaar cel omdat hij volgens de rechtbank op 25 augustus 2015 zijn vrouw wurgde en haar in een koffer van de Maasbrug in Maastricht gooide, aldus de Aachener Zeitung.

Berouw

De officier van justitie had twaalf jaar cel geëist. De rechter is ervan overtuigd dat K. werkelijk berouw heeft van zijn daad. De daad paste ook helemaal niet bij het beeld dat getuigen van K. hebben geschetst. Hij was een rustige man. De vrouw zou hem na enige jaren van harmonie steeds meer hebben gedomineerd. Verder klaagde ze aldoor over haar leven en het feit dat ze geen werk kon vinden.

Taxi

Op 25 augustus had het stel na het eten ruzie over banaliteiten zoals het buitenzetten van het vuilnis. Zij begon hem te slaan en hij sloeg terug. Volgens de rechtbank zijn toen de stoppen geheel doorgeslagen bij K.. De rechtbank acht het bewezen dat K. haar de mond wilde snoeren en zijn hand op haar mond legde maar dat mondde uit in een verwurging.

Er stond nog een grote koffer in de gang omdat de twee net thuis waren gekomen van vakantie. Met tape en vuilniszakken verpakte K. zijn vrouw toen in de koffer.

Toen het donker werd nam hij een taxi en liet hij zich naar de Maasbrug in Maastricht vervoeren. Het lijk werd al snel uit de Maas gevist.

Eerdere berichten over de zaak:

Echtgenoot legt bekentenis af voor lijk in koffer

Moordverdachte niet vervolgd voor coke-zaak

Verdachte koffermoord aangehouden

Lichaam in koffer is van een vrouw