75 vaten xtc-afval gedumpt

Op drie locaties in Tilburg en Riel zijn door voorbijgangers in de afgelopen vierentwintig uur 75 vaten aangetroffen. De politie gaat er van uit dat het om xtc-afval gaat en onderzoekt de zaak. Zaterdagavond rond 20.00 uur zag een voorbijganger een grote hoeveelheid jerrycans liggen in een sloot langs de Goorweg in Riel. Bij nader onderzoek bleek het hier om 30 stuks te gaan, waarvan er 28 gevuld waren met mogelijk xtc-afval.

Willem II

Zondagochtend even voor 09.00 uur werden nog eens 25 jerrycans gevonden achter de terreinen van het Willem II stadion aan de Goirleseweg in Tilburg. Ook in deze vaten, waarvan de inhoud gedeeltelijk in de sloot lekte, zat vermoedelijk XTC-afval. Een derde vondst werd gedaan rond 12.30 uur aan de Merwedestraat in Tilburg. Hier vond de politie 20 vaten, waarvan er een aantal lekten. Zodoende was de (chemische)stank enorm en zette de politie de omgeving af.

Verband

De gemeente heeft in samenwerking met het LFO (Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen) maatregelen genomen om de dumpingen veilig op te ruimen. Van de inhoud van de vaten zijn monsters genomen om te achterhalen of beide dumpingen in verband staan met elkaar.