768 kilo heroïne tussen de rozijnen

In de haven van Rotterdam is vorige week maandag een container onderschept met daarin 764 kilo heroïne. Dat heeft het Rotetrdamse Openbaar Ministerie maandag bekend gemaakt. De container was afkomstig uit Iran en beladen met 2000 dozen rozijnen. Bij een controle ontdekte de douane tussen de dozen rozijnen 771 pakketten heroïne aan. De drugs hebben een groothandelswaarde van ruim 17 miljoen euro.

De container met rozijnen is eind vorige week naar een loods in Hagestein gebracht. Van daaruit zouden de rozijnen doorgevoerd worden naar Griekenland of Bulgarije. De politie heeft bij de loods een 69-jarige man uit Hagestein en een 33-jarige man uit Leerdam aangehouden. Zij waren op dat moment bezig met het lossen van de lading rozijnen. De vangst is één van de groteren van de afgelopen jaren. Dit jaar was er een Europees record in Venlo.

Stroomstoopwapens

De woning van de 69-jarige man en de daarbij aangrenzende loods zijn door de politie doorzocht. Hierbij heeft de politie telefoons, administratie, computers en twee stroomstoopwapens in beslag genomen. De 69-jarige man is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam en voor twee weken in bewaring gesteld. De andere verdachte is in vrijheid gesteld in afwachting van het verdere verloop van het onderzoek.