8.000 kilo coke uit Suriname in Spaanse havenplaats onderschept (VIDEO)

8.000 kilo coke uit Suriname in Spaanse havenplaats onderschept (VIDEO)

De autoriteiten in Spanje hebben in een container in de haven van Algeciras 8.000 kilo cocaïne in beslag genomen. De partij was afkomstig uit Suriname en zat verstopt in een nepgenerator. Het betreft één van de grootste cocaïnevangsten ooit in Spanje gedaan.

Nepgenerator

Volgens de Spaanse douane was de lading afkomstig uit de haven van Paramaribo. Het schip voer met de cocaïne in een nepgenerator in een container en stopte in Panama, waarna het aankwam in de Zuid-Spaanse havenstad Algeciras. De bestemmingshaven was echter Leixoes in Portugal, van waaruit de drugs vervolgens over de weg terug naar Spanje zouden gaan, om zo verder in Europa te worden verspreid.

Volgens de autoriteiten is het de eerste keer dat er drugs uit Suriname in Spanje zijn onderschept. Ze noemen de route opmerkelijk en zeggen dat die gekozen is om de detectie van illegale vracht te bemoeilijken.

Niet eerder gezien

De drugs waren ondergebracht in een metalen constructie die zo was ontworpen dat deze in de container paste en zo de controle van de scanner probeerde te omzeilen. Hiervoor was een nog nooit eerder geziene legering gebruikt waarmee de smokkelaars het scannersignaal wilden ontwijken.

Een verdachte die de drugs in ontvangst zou nemen, is gearresteerd. Ook wordt er onderzoek gedaan naar twee andere verdachten.