8 jaar cel voor dodelijke schietpartij Tilburg

Het gerechtshof in Den Bosch heeft een 24-jarige Tilburger veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 jaar omdat hij op nieuwjaarsdag 2011 de belager van zijn vriendin heeft doodgeschoten. In eerste aanleg vond de rechtbank nog dat er sprake was van moord, maar daar ging het hof niet in mee. Het slachtoffer zou meerdere keren de vriendin van de verdachte hebben lastig gevallen en bedreigd.

De schietpartij vond plaats in de ochtend van nieuwjaarsdag 2011 op het Pater van den Elsenplein in Tilburg. Het slachtoffer had de vriendin van de 24-jarige verdachte al vaker bedreigd en lastig gevallen. In die oudejaarsnacht zou het slachtoffer de vriendin weer telefonisch hebben bedreigd. 

Toen zij elkaar troffen op die bewuste plek, ontstond er een vechtpartij. De verdachte sloeg het slachtoffer tegen de grond en heeft hem daarna in zijn buik geschoten. Dat deed hij met een vuurwapen van het slachtoffer. Volgens het hof was er geen sprake van noodweer, omdat het slachtoffer al door de klap naar de grond was gegaan.

De rechtbank vond dat er sprake was van moord, maar het hof acht niet bewezen dat de 24-jarige Tilburger eerst rustig heeft nagedacht voordat hij schoot. De man is daarom veroordeeld voor doodslag en moet acht jaar de cel in.