8 jaar cel voor dubbele poging tot doodslag in Weert

De rechtbank in Roermond heeft dinsdag de 29-jarige Weertenaar Sven W. veroordeeld tot 8 jaar celstraf vanwege een schiet- en steekincident in de familiesfeer op 30 juli 2018 in Weert. De rechtbank achtte tweemaal poging tot doodslag, de diefstal van een auto en beschadiging van een woning bewezen.

Mes en vuurwapen

Sven W. had ruzie met zijn schoonfamilie over het zien van zijn kind dat hij heeft met zijn ex-vriendin. Dat escaleerde op 30 juli vorig jaar toen hij zijn schoonbroer met een mes te lijf ging en met een vuurwapen op zijn schoonvader schoot. W. viel zijn schoonbroer met een groot mes aan door het open raam van diens auto. Daarna ging W. er met de auto van zijn schoonbroer vandoor. Het voertuig bleef spoorloos.

Kogelgaten

Even later werden ’s ochtends de rolluiken bij zijn schoonvader aan de Huygenshof bekogeld met stenen. Toen deze polshoogte nam en in de deuropening verscheen, werd er geschoten. Naast de voordeur trof de politie kogelgaten aan. Op camerabeelden was iemand te zien die op W. leek en ook de brommer leek op die van W.

Schadevergoeding

De rechter acht bewezen dat W. zowel zijn schoonbroer als schoonvader wilde vermoorden en veroordeelt hem tot acht jaar celstraf wegens twee pogingen tot doodslag. Ook moet hij zijn slachtoffers een schadevergoeding betalen van ruim 3000 euro. Die eisten ook 30.000 euro smartengeld, maar daarvoor moeten ze een aparte zaak aanspannen, aldus de rechtbank.

Cocaïnehandel

W. werd in september 2018 al veroordeeld tot 20 maanden cel voor handel in cocaïne. Volgens het Openbaar Ministerie zou hij zes jaar lang een hoofdrol hebben gespeeld in een groepering die cocaïnegebruikers in Midden-Limburg van drugs voorzag.