8 jaar cel voor moord op Willy van Wanrooy

De rechtbank in Breda heeft dinsdag Johan L. veroordeeld tot een celstraf van acht jaar voor de moord op Tilburger Willy van Wanrooy. Het 50-jarige slachtoffer werd in 2008 zwaargewond aangetroffen in zijn woning aan de IJskelderstraat en overleed later aan zijn verwondingen. De zaak kreeg landelijke bekendheid door het misdaadprogramma van Peter R. de Vries.

 

Vanaf het begin was al wel duidelijk dat Willy van Wanrooy het slachtoffer was van een roofoverval. Er was namelijk onder meer een dure flatscreen uit de woning gestolen.

De 38-jarige Johan L. zat kort na de moord in 2008 ook al vast in deze zaak, maar justitie heeft hem toen moeten laten gaan wegens gebrek aan bewijs. Een dna-spoor dat later was aangetroffen op de jas van het slachtoffer wees toch weer in de richting van L. 

Volgens de rechtbank was er voldoende bewijs tegen L. en daarom is hij veroordeeld tot acht jaar cel voor de rofmoord op Willy van Wanrooy. De zaak werd landelijk bekend door de aandacht van het tv-programma Peter R. de Vries.