8 jaar cel voor overvaller

De rechtbank in Zutphen heeft de 37-jarige Ricardo ten H. veroordeeld tot 8 jaar cel. Hij is schuldig bevonden aan 3 overvallen en vuurwapenbezit. De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie.

De man uit Apeldoorn pleegde 2 overvallen op cafetaria’s van de keten Charly, een in maart 2017 en een in april 2017. In december van datzelfde jaar overviel Ten H. ook een restaurant in een vakantiepark in Beekbergen.

Vuurwapen

De verdachte pleegde zijn overvallen onder bedreiging van een vuurwapen. In 2 van de 3 gevallen richtte de man zijn vuurwapen op de medewerkers en dreigde om te gaan schieten. In 1 geval moest een medewerker een kluis openen, waarvan hij niet de code wist. Ten H., die een vleeskleurig masker op had, telde af van 5 naar 0 – bij 0 zou hij de medewerker doodschieten. Uiteindelijk schoot Ten H. daadwerkelijk – in de vloer van de keuken waar de medewerker zich bevond. Het slachtoffer bleef fysiek ongedeerd.

4500 euro

Ten H. heeft bij zijn 3 overvallen ongeveer 4500 euro buit gemaakt. Hij was door verschillende getuigen, waaronder de ex-vriendin van de verdachte, herkend op beelden van beveiligingscamera’s. Ook afgeluisterde gesprekken tussen de verdachte en zijn ouders in de gevangenis duiden op betrokkenheid van Ten H. bij de overvallen.

Bij het bepalen van de strafmaat heeft de rechtbank mee laten wegen dat Ten H. niet wilde meewerken aan een persoonlijkheidsonderzoek. Ten H. moet ook 18.000 euro betalen aan de slachtoffers.

Hier de hele uitspraak.