8 jaar cel voor vrouw die man dood stak

De 39-jarige Sandra N. is door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot acht jaar cel. Op 29 juni vorig jaar stak ze haar echtgenoot Selim van der Heijden (39) negen keer in de hals, zijn borst en armen terwijl hij in bed lag. De man, een drugshandelaar, wist zich nog naar de straat te slepen, maar daar overleed hij ten gevolge van groot bloedverlies. 

De vrouw verwondde na de steekpartij in de Wilgenstraat in Den Bosch ook zichzelf met het mes. Ze zou zich van het leven hebben willen beroven. In de woning waren ook de vijf minderjarige kinderen van het stel aanwezig. De avond voorafgaand aan het misdrijf hadden de verdachte en haar man ruzie gehad.

Psychische stoornis

Volgens de verdachte en haar advocaat leed de vrouw ten tijde van het delict aan een psychische stoornis. Die zou ontstaan zijn door jarenlange en psychische mishandelingen door haar man. Ook de stress van politie-invallen als gevolg van de drugshandel door haar man, zou invloed hebben gehad op het psychische welbevinden van de verdachte. De vrouw heeft verklaard dat zij nergens aan dacht en niets voelde tijdens het uit bed stappen, het pakken van het mes uit de keuken, het naar boven lopen en het steken van haar echtgenoot.

Volgens de rechtbank valt uit psychologisch onderzoek echter niet op te maken dat de vrouw enige stoornissen heeft.

De officier van justitie had tien jaar geëist.

De uitspraak staat hier.