8 jaar voor doodsteken van partner

Een 29-jarige vrouw heeft dinsdag van de rechtbank van Den Bosch acht jaar cel gekregen omdat ze vorig jaar haar 42-jarige partner uit het Brabantse Wijk en Aalburg heeft doodgestoken. De steekpartij vond plaats in Den Bosch na een ruzie over de alcoholconsumptie van de man.

De twee hadden in de periode voor de steekpartij vaker ruzie. Toen de vrouw de man zag drinken, ontstond er ruzie. Ze gooide een wodkafles kapot en begon te slaan. De man vocht terug maar de vrouw stak hem met een mes in zijn bovenarm en hals.

Wisselende verklaringen van de vrouw

De vrouw voerde aan dat ze uit noodweer handelde. De rechtbank gelooft dat niet, onder meer omdat de vrouw wisselende verklaringen heeft afgelegd. Ze heeft onder meer gezegd dat ze de man heeft gewurgd, maar daar is geen bewijs voor gevonden. Ook heeft de vrouw gezegd dat ze is gestruikeld en met het mes op de man is gevallen, later dat ze bewust één keer op hem had ingestoken.

Op basis van die laatste verklaring, en omdat uit de sectie blijkt dat er kracht achter de steekpartij zat, oordeelt dat de rechtbank dat de vrouw bewust heeft gestoken. De rechtbank stelt dat de vrouw in een opwelling heeft gehandeld.

De vrouw is verminderd toerekeningsvatbaar zijn. Ze is zwakbegaafd en heeft een persoonlijkheidsstoornis, stelden een psycholoog en psychiater vast. De straf valt mede daarom lager uit dan de eis: het OM had 10 jaar celstraf geëist.