80 kilo cocaïne en vijf mannen opgepakt in Eindhoven

De politie heeft dinsdag in Eindhoven vijf mannen van 23 tot 33 jaar aangehouden die worden verdacht van cocaïnehandel. Er is ook ongeveer 80 kilo cocaïne en ruim 20.000 euro cash geld in beslag genomen.

(Foto uit archief)

Garagebox

Rechercheurs van de Landelijke Eenheid gingen dinsdag over tot de aanhoudingen nadat een van de verdachten met een bestelbus in België een voorraad drugs had opgehaald. De bestelbus werd geparkeerd in een garagebox in Eindhoven. De chauffeur laadde enkele grote boodschappentassen over in een personenauto, waarmee hij naar een ondergrondse parkeergarage in de stad reed.

Blokken coke

De boodschappentassen verdwenen in de berging van een bovengelegen woning. In de personenauto trof de politie nog twee boodschappentassen aan met blokken cocaïne. In de berging van de woning bleek een brandkast te staan waarin behalve de twee tassen nog eens 34 blokken cocaïne lagen.

Bij de doorzoeking van de woningen van de verdachten is beslag gelegd op mobiele telefoons, computers, camera’s, ruim 20.000 euro cash geld, Rolex-horloges, een geldtelmachine en twee vacumeermachines. Ook zijn hun auto’s met verborgen ruimtes in beslag genomen.

De verdachten zijn vrijdag door de rechter-commissaris in Amsterdam voor twee weken in bewaring gesteld.