800 kilo cocaïne in Rotterdam ontdekt

In Rotterdam zijn drie partijen cocaïne, in totaal 800, kilo gepakt. Een team van de Douane en de politie hebben in de nacht van maandag op dinsdag drie mensen aangehouden die worden verdacht van de invoer van een partij cocaïne van ruim 300 kilo.

Lege containers

Twee van de drie verdachten werken voor een bedrijf waar lege containers worden opgeslagen. De pakketten met cocaïne zaten verborgen in de bodem van een container die afkomstig was uit Suriname. De reguliere lading was bestemd voor een adres in Nederland. Nadat die reguliere lading eruit was, ging de container naar een opslagbedrijf voor lege containers in de regio Rotterdam.

100.000 euro

De aanhoudingen vonden plaats nadat de verdachten hadden geprobeerd de cocaïne uit de container te halen. De aangehouden mensen zijn een vrouw en twee mannen, van 26, 32 en 37 jaar oud uit Rotterdam. De mannen werken voor het bedrijf waar de container werd opgeslagen. Donderdag worden ze voorgeleid aan de rechter-commissaris. Bij zoekingen in de woningen van de verdachten is ook nog een bedrag van ruim 100.000 euro gevonden en in beslag genomen.

800 kilo

De Douane ontdekte de partij op 20 augustus. Sinds die ontdekking vond de Douane nog twee partijen: van 385 en 159 blokken. Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, zeehavenpolitie en de FIOD, onderzoekt nu of er een verband is tussen de drie partijen.

De partijen cocaïne (310, 385 en 159 blokken) van in totaal ongeveer 800 kilo met een schatte waarde van ten minste 16,5 miljoen euro, zijn telkens meteen na ontdekking vernietigd.

Het onderzoek loopt nog.