8,5 jaar cel voor Engelse rapper

De 30-jarige Ceon Broughton, ook wel bekend onder zijn artiestennaam CEONRPG, is in Engeland veroordeeld tot 8,5 jaar cel voor doodslag van Louella Fletcher-Michie (24).

De jonge vrouw overleed in september 2017 ten gevolge van een overdosis van de party drug 2C-P. Ze had het verdovende middel gekregen van haar vriend Broughton tijdens een festival in Dorset.

Bad trip

De rapper filmde zijn vriendin terwijl ze door de drugs een bad trip kreeg. Op de beelden, die in de rechtszaal werden vertoond, is onder andere te zien dat Fletcher-Michie twijgen van een boom eet en met doornen haar eigen gezicht bewerkt. Op de video is ook waarneembaar dat Michie’s gezondheid snel achteruit gaat. De jonge vrouw smeekt haar vriend om haar moeder te bellen – Broughton weigert. Waarschijnlijk omdat hij ten tijden van het incident een voorwaardelijke straf had.

Doodsstrijd

Uiteindelijk lukte het Michie om zelf haar moeder te bereiken. Ze kon toen nog nauwelijks praten en alleen maar rare klanken uitbrengen. De ouders sprongen direct in de auto en reden zo’n 200 kilometer naar het festival. Een bewaker vond kort na hun aankomst het levenloze lichaam van de jonge vrouw. Het stoffelijk overschot van Michie lag in de bosjes, niet ver van een EHBO-post. Een deskundige verklaarde tijdens het proces dat als er tijdig hulp zou zijn ingeschakeld, de kans 90% zou zijn geweest dat Michie de bad trip zou hebben overleefd. De rechtbank vond het onvoorstelbaar dat de rapper geen hulp was gaan halen, maar wel de doodsstrijd van zijn vriendin had gefilmd.

Dochter

De zaak heeft in het Verenigd Koninkrijk veel aandacht gekregen, omdat het slachtoffer de dochter is van John Michie, een bekende Engelse acteur die onder andere in Coronation Street speelde en de populaire serie Holby City.

Ceon Broughton werkte als muzikant onder andere samen met de artiest Skepta. Hij vertoonde, volgens de Engelse pers, geen emotie toen zijn strafmaat werd uitgesproken.