9 jaar cel en tbs voor partnerdoding

De rechtbank in Zutphen heeft Loetje K. (52) veroordeeld tot 9 jaar cel plus tbs. K. stak op 19 februari vorig jaar zijn 34-jarige vriendin Dwoëny van den Brink dood in hun huis in Hattem, Gelderland. De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie.

De 2 hadden al 13 jaar een relatie. Die ging niet over rozen. K. werd in 2009 al eens veroordeeld voor het steken van zijn vriendin. Ook daarna mishandeld hij – vaak onder invloed van drank en drugs – Van den Brink regelmatig.

Op de fatale 19-e februari 2018 belde hij zelf 112 met de melding dat hij zijn vrouw de keel had doorgesneden. Toen de politie ter plaatse kwam troffen ze het stoffelijk overschot van Van den Brink in de woning. Ze had verschillende steekwonden.

Kans op herhaling is groot

Tijdens de rechtszitting 2 weken gleden verklaarde de man dat hij zich niet veel meer kon herinneren van de gebeurtenissen. ‘We zaten op bed te drinken, misschien hebben we geblowd en tv gekeken. Verder herinner ik me niets’, zo tekende Omroep Gelderland op uit de mond van de verdachte .

De man is onderzocht in het Pieter Baancentrum. Daaruit bleek dat er vanaf zijn jeugd al sprake is van fors alcohol- en drugsmisbruik. Ook heeft hij meerdere persoonlijkheidsstoornissen. Omdat de kans op herhaling groot is, adviseren de deskundigen om de tbs-maatregel met dwangverpleging op te leggen. De rechtbank heeft dit advies overgenomen.