9 jaar en TBS geëist tegen verkrachters (VIDEO)

Het Openbaar Ministerie in Den Bosch heeft in hoger beroep respectievelijk 9 en 12 jaar celstraf geëist tegen twee Eindhovense verkrachters, die zich in de nieuwjaarsnacht van 2012 aan een Vlaams meisje vergrepen. Het meisje werd destijds gewelddadig ontvoerd en verkracht. Daarna probeerden de daders sporen op haar lichaam met schoonmaakmiddelen te wissen.

Het meisje werd in de nieuwjaarsnacht op de openbare weg in Turnhout om vijf uur ’s nachts door de mannen gewelddadig ontvoerd. Ze werd hun auto in gewerkt, haar mond en ogen werden afgeplakt, ze werd geslagen en in de auto al aangerand, mishandeld en bedreigd. Ze werd vervolgens in een woning in Eindhoven door beide mannen langdurig verkracht.

Bijtende vloeistof

Het slachtoffer werd daarna onder de douche gezet waarbij ze uitwendig en inwendig met een bijtende vloeistof werd ‘gereinigd’, in een kennelijke poging om sporen te wissen. Vervolgens werd ze in Waalre achtergelaten. ‘Wat haar overkwam valt eigenlijk niet te vangen in woorden die voldoende uitdrukking geven aan de afschuw daarover’, aldus de advocaat-generaal. ‘Daarnaast is er in deze strafzaak sprake van een enorme gezamenlijke planmatige kwaadaardigheid bij degenen die de feiten pleegden en ook dat maakt dat lange celstraffen op zijn plaats zijn, in één geval gecombineerd met de maatregel van TBS.

Video

De rechtbank veroordeelde de verdachten in eerste aanleg tot respectievelijk negen jaar cel en TBS en acht jaar cel. De verdachten stelden hoger beroep in. De uitspraak is naar verwachting over twee weken. In Opsporing Verzocht vertelde het meisje destijds wat haar overkomen is.