Politie: drugslab zinkt door sabotage

Bij Moerdijk is een laboratorium voor het produceren van synthetische drugs tijdens de ontmanteling door de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag vol water gelopen. De politie zegt dat er sprake was van sabotage.

Tijdens het ontmantelen van het lab begon het 80 meter lange binnenvaartschip rond 00.30 ineens te zinken. e medewerkers van de diverse hulpdiensten moesten hun werkzaamheden staken en de boot verlaten. Een verslaggever van Omroep Brabant was erbij.

De politie zegt dat er crystal meth werd geproduceerd. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft chemicaliën afgevoerd en elders tot ontploffing gebracht.

Vrijdagavond laat begon ineens water binnen te stromen waarna het schip langzaam begon te kantelen en te zinken. Later bleek dat er op afstand een pomp aan het werk was gegaan. Die pomp is op zeker moment uitgezet. Doel van de pomp lijkt te zijn geweest om bewijsmateriaal te vernietigen.

Inmiddels staat het ruim staat nu vol met duizenden liters vervuild water. Rijkswaterstaat plaatste in de haven van Moerdijk een scherm om te voorkomen dat de vervuiling rond het schip zich verspreidt.

Er zijn drie Mexicanen aangehouden. Ook de schipper van het schip zit vast: een 65-jarige man uit Breda. De vier waren aan boord toen het drugslab vrijdagmiddag werd ontdekt.