A2 afgesloten om onderzoek aanslag (UPDATE)

Maandagmiddag heeft de politie twee mannen aangehouden die zich onder verdachte omstandigheden ophielden in een schuur langs de A2-snelweg, aldus het Openbaar Ministerie in Maastricht. 

Aanslag

Aanleiding van de beide arrestaties waren twee meldingen die kort na elkaar bij de politie waren binnengekomen. De politie kreeg een telefonische melding van een onbekende man die dreigde dat er op korte termijn een aanslag zou worden gepleegd. Daarnaast kreeg de politie van een getuige een melding door dat er in de omgeving van een schuur aan de Baakhoven in Susteren een tweetal explosies waren waargenomen en er een brand zou zijn ontstaan. Mede omdat het dreigtelefoontje werd gedaan vanuit de directe omgeving van de plek waar de schuur staat, schaalde de politie op.

Relationele problemen

Bij het onderzoek dat vervolgens werd ingesteld, bleek dat er in de schuur in ieder geval een persoon aanwezig zou zijn. Inmiddels beschikte de politie ook over informatie dat de man, die zich in de schuur bevond, relationele problemen zou hebben en mogelijk van plan was zichzelf iets aan te doen. Niet ver van de schuur stond bovendien een auto geparkeerd die daar vermoedelijk door deze man zou zijn achtergelaten.

Arrestatieteam

Op basis van de beschikbare informatie kon niet worden uitgesloten dat er in de schuur explosieven zouden zijn. Daarop werden het arrestatieteam, de EOD en een onderhandelaar opgeroepen. Vervolgens werd vanuit de verkeersveiligheid ook de A2 tijdelijk afgesloten, aangezien de schuur niet ver van de snelweg staat. Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat er zich niet één, maar twee mannen in de schuur bevonden. Uiteindelijk zijn beide mannen rond 13:30 uur gearresteerd. Bij het onder zoek in de schuur zijn geen explosieven aangetroffen.  De politie onderzoekt waarom de mannen in het pand aanwezig waren. Het gaat om een 36-jarige man uit Heerlen en een 31-jarige man uit Brunssum.