Slachtoffer mogelijk in vrieskisten gestopt

Het lichaam van de vrouw die is gedood in een woning in Waalre-Aalst is mogelijk in vrieskisten gestopt. Dat meldt Omroep Brabant. Donderdag werden koelkasten en vrieskisten uit het huis aan de Ericalaan in Aalst zijn weggetakeld, door de politie en per koelwagen naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Rijswijk gebracht. De politie heeft laten weten dat het gevonden lichaam daar moet worden geïdentificeerd.

Trombosedienst

Vermoedelijk gaat het om de moeder (66) van de man die is aangehouden in de zaak. De twee woonden samen in de woning. Na de vondst van de dode vrouw heeft niemand een lijkwagen in de straat gezien, aldus Omroep Brabant. Het is een raadsel wat er zich heeft afgespeeld in het huis. Een medewerker van de trombosedienst sloeg donderdag alarm omdat die dienst maar geen contact kon krijgen met de vrouw die op het adres woont.

Oorlogstrauma

Meerdere keren kwamen ze aan een gesloten deur. Ze namen ook contact op met de zoon en hij vroeg ze op een later tijdstip langs te komen. Maar ook toen werd de deur niet opengedaan. Daarop is de politie ingelicht. De vrouw zou hulpbehoevend zijn en zat na een hersenbloeding in een rolstoel. De zoon zou kampen met een oorlogstrauma. Buurtbewoners hebben gezien hoe de politie hem donderdag meenam.

Onderzoek

Onderzoek in en om het huis ging zaterdag nog door. De achtertuin werd van de buitenwereld afgeschermd door een tent en de achterdeur stond dag en nacht open. De politie bewaakte de woning continu. Mogelijk loopt het onderzoek nog door tot na het weekend.